BambuskogMen.. Gör vi borstar av pandamat?  

Absolut inte.

Dom gulliga pandabjörnarna gillar små bambuskott, medan vi gör borstar av de 30m höga “träden”. Bambu som växt gillar att växa runt Ekvatorn där klimatet är tropiskt med hög luftfuktighet och marken är sandig. Den typen (Moso) som vi använder till våra skaft kommer från bergen i Anhui-provinsen som ligger i östra Kina.

Det är rätt nyligen som det upptäcktes styrkan och flexibiliteten i bambu som produktionsmaterial för tandborstar, skålar och annat. Så sent som 2011 som University of Beijing lyckades göra tyg av bambustammarna. Resten är historia.Bambu är miljönvänligtMiljövänligare än bambu finns inte

Mosu-bambun som vi använder till våra borstar anses vara ett av med miljövänliga materialen på vår älskade blå planet. Många känner inte till det men bambu är ett gräs där stammarna egentligen är grässtrå. Efter att ett strå växt till maxhöjd, runt 30 meter, börjar nästa strå växa direkt. Bambu håller världsrekord som snabbast växande planta (91cm/dag) utan att behöva extra gödning utöver näringen i jorden och från sina egna tappade löv.

Det är tack vare dessa egenskaper som bambu anses vara ett av de allra miljövänligaste materialen som finns på jorden, och ett fint alternativ till plast.

Bambu - En mirakelväxt 
   
    Tillagt till önskelistan:
    Min önskelista
    Du lade precis till detta till varukorgen: