Vad är en bambutandborste?Bambu eller Pippi - Vem är starkast?  

Det beror kanske lite på vem man frågar. Men vad vi vet är att bambu faktiskt har en draghållfasthet som är större än stål. Det betyder att det är svårare att dra isär bambun, tro det eller ej. Om du sen lägger bambu och cement under samma tryck, gissa vilket material som går segrande ur den striden? Du gissade rätt.. 

Tack vare dessa helt unika egenskaper är bambu lämpligt att användas istället för mindre miljövänliga material. Bambu ersätter utan problem plasten i tandborstar, plåster, sugrör som tops, och fungerar utmärkt som tallrikar, skålar och till och med som strumpor. Så sent som 2011 upptäckte några snillen hur man kunde omvandla dess stammar till tyg.Tandborste i havet
Tandborsten måste inte vara gjord av plast

Bara i USA slängs en miljard tandborstar varje år, de allra flesta gjorda av plast. De allra flesta återvinns heller inte, utan hamnar med de vanliga soptipparna och bryts ner på svindlande 1000 år. Allt började på 30-talet med plastrevolutionen, sen dess har tandborsten per automatik varit gjord av plast.

Tandborsten är såklart en av de viktigaste uppfinningarna nånsin, men då den används över hela världen och slängs efter användning är det ett problem. En lösning på det problemet är att använda en tandborste av ett material som kan brytas ner, t.ex. bambu. När du använt din bambutandborste tar en bort borsten med en tång (återvinn) och skaftet kan du trycka ner i jorden, och ett par månader senare är den ett med naturen.

Varför bambu istället för plast? 
Naturligt antibakteriell  

Till skillnad från många andra material är bambu naturligt antibakteriell, det innebär att den för egen maskin ger sig på och dödar bakterier den stöter på.

Bakterier är roten till odör
Om dina kläder, strumpor, lakan eller handdukar skulle vara fria från bakterier skulle de inte lukta gammal hund. Visst hade det varit väldigt trevligt?

Bakterier gillar polyester och bomull
Studier visar att olika material tillåter, eller inte, bakteriers närvaro. I t.ex. kläder baserade på polyester och bomull stoppas ingen tillväxt av bakterier alls, snarare tvärtom, vilket betyder att du kommer lukta ännu mer. Himla otrevligt.

Ett hemligt vapen
I dess fibrer finns ett antimikrobiellt biomodel som gör den motståndare till bakterier, svamp och odörer. Detta betyder att en strumpa i bambu kommer lukta betydligt mindre fotsvett än en i bomull. Trevligt!

   
    Tillagt till önskelistan:
    Min önskelista
    Du lade precis till detta till varukorgen: